Reviews

 

Op zondag 16 februari 2014 heb ik deelgenomen aan de Mindfulness stilte middag. Het was een mooie ervaring waar ik erg dankbaar voor ben. De verschillende meditatie- en bewegingsoefeningen, met de warme en milde begeleiding, brachten me op een liefdevolle wijze thuis bij mezelf. Thessa, nogmaals heel erg bedankt! Danielle, Jurist

 

Ik heb de 8-weekse mindfulness training als zeer waardevol ervaren. Ik heb geleerd hoe ik beter kan omgaan met stress, piekeren en loslaten. Thessa is een zeer kundige en geduldige trainer die mij goed heeft begeleid in de onderdelen die het beste bij mij en mijn situatie passen. Het is een praktijk gerichte training die ik op elk moment van de dag kan gebruiken. Het werkboek is een mooi naslagwerk dat ik kan gebruiken als ik weer eens in mijn oude valkuil stap.

 

Ik heb als belangrijkste uit de 8-weekse training geleerd dat alles wat op dit moment is, ok is. Ik heb ook geleerd dat je kunt kiezen waar je je aandacht op richt. Ik heb met deze training concrete middelen in handen gekregen om op een helpende en effectieve manier om te gaan met moeilijke situaties of emoties.

Thessa heb ik ervaren als een liefdevolle coach die respectvol en met betrokkenheid aandacht en richting geeft.

Els,  leerkracht basisonderwijs.

 

Beste Thessa, bedankt voor de heerlijke stiltemiddag. Ik heb ervan genoten om even helemaal tot stilstand te komen en de maalstroom van het leven zo te doorbreken. De dagen na deze middag merkte ik nog steeds de dieptewerking van de rust die ik ervaren heb. Ik kom graag nog eens terug. Groet, Rob (Business Analist ABN AMRO Bank)

 

De 8-weekse Mindfulness training  heeft me een ander, beter stuk van mezelf laten ontdekken en me geleerd te denken buiten de lijnen. Thessa als trainer is emphatisch, inlevend & inspirerend. Ze neemt jezelf mee je hoofd in: wat er gebeurt zoals je de dingen/zaken nu doet en hoe je dat kan veranderen in je hoofd. Ze leert je om te gaan met stress d.m.v. je ademhaling die er altijd is, je anker. Kortom de voorwaarden om mindful te leven, te bewegen, te eten & te genieten.

Sabrine, werkzaam bij De Wereldwinkel

 

De 8-weekse Mindfulness training heeft me een beter inzicht in mezelf gegeven. De oefeningen, teksten, opdrachten en het beoefenen van de mindfulness hebben ertoe bijgedragen dat ik mij krachtiger en zelfverzekerder ben gaan voelen. Ik mag er zijn zoals ik ben. In lastige situaties niet meteen te reageren door eerst ruimte te nemen. De ander in zijn waarde laten zonder mezelf daarin te verliezen. Ik vond het prettig mijn ervaringen met andere deelnemers aan de MNF training te delen.

Trees

 

Meditatie is nu een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden. Dat zou mij zonder de training niet gelukt zijn. Daarvoor dacht ik altijd dat ik een uur gewoon moest zitten omdat je er anders niets aan hebt, maar niets is minder waar. Zelfs een minuut maakt veel uit.
Meditatie en aandacht zijn een prachtige manier om beter met stress om te kunnen gaan.

Verena,  verpleegkundige en moeder van drie jonge kinderen waarvan een tweeling.

 

De mindfulness training is voor mij een ware eye-opener geweest. De oefeningen hadden direct effect en het uitwisselen van ervaringen was leerzaam, prettig en gaf steun. Mindfulness in je dagelijkse leven toepassen is niet makkelijk. Het vereist discipline, maar oefening baart kunst. Met vallen en opstaan. De ene dag beter dan de ander. Maar t geeft mij zo’n fijn gevoel dat t er is en dat ik daar op terug kan vallen. Voorheen raakte ik meer in paniek. De bodyscan is mijn favoriet en de 3 minuten oefeningen mijn anker. Zelfs mindful lopen in de parkeergarage en een broodje eten (bewust alleen tijdens ‘t middaguur) helpt. Ik hoop dat t mij gaat lukken nog meer mindfulness in mijn leven toe te passen. Dat zou een mooi cadeau zijn voor mezelf!

Ellis, redacteur televisiezender

 

Reviews Mindfulness week Bali 17 t/m 24 april 2013

 

Door de mindfulness-yoga week op Bali ben ik na een stressvolle zakelijke en privé periode weer helemaal in balans gekomen. De paradijselijke locatie op Kundalini beach heeft daar zeker aan bijgedragen.

Ik heb enerzijds meer geleerd de dingen te accepteren die niet te veranderen zijn en anderzijds om met aandacht mijn lichaam te voelen.

Ik heb inzicht gekregen in de wisselwerking tussen denken en voelen en heb geleerd signalen zoals stress en vermoeidheid eerder te herkennen.

En bovenal om spanning en energieblokkades op een natuurlijke manier te laten wegvloeien. Ik voel me na deze week niet alleen lichamelijk fitter maar ook mentaal en emotioneel!

De dagelijkse yoga- en mindfulness sessies werden afgewisseld met een magnifique snorkelexcursie naar het herteneiland Menjangan, een tocht door de jungle, een uitstapje naar een boeddhistische tempel en de hot springs. Door dit gevarieerde programma was er ook voldoende ruimte om Noord Bali te verkennen. Kortom een unieke week waar geest, lichaam, natuur en cultuur met elkaar in verbinding en evenwicht gebracht worden!

Annemieke Kaasjager, HR Manager bij een financiële instelling

 

De week heb ik ervaren als een waardevol geschenk. vrijheid, warmte, liefde, rust, harmonie, sfeer, gastvrij. Geven/ontvangen zijn woorden die in me opkomen als ik eraan terug denk. De combinatie van yoga en mindfulness is zo passend in deze omgeving en entourage, bijna magisch. Je bent zo bewust van het leven, zo in het hier en nu, zo dicht bij jezelf, zo bewust van alles om je heen. De yoga en mindfulness en stilte momenten helpen je daarbij en Thessa en Jessica zijn super in de begeleiding daarvan.         De verbondenheid met de groep ontstaat vanzelf ook al heb je elkaar daarvoor nog nooit ontmoet. Het verblijf in de drie villa’s , het eten, de zee, de natuur, is fantastisch. De reis ernaar toe was wat vermoeiend maar is het dubbel en dwars waard.   Namaste, Yvon Munsterman,  Financieel controller Schiphol Group

 

Dit was voor mij meer dan een prachtige kennismaking met mindfulness. Een heerlijke week op een idyllische plek in noord Bali. Meteen aan zee, geen toerist te bekennen, alleen maar prachtige vissen onder water, en soms boven water (dolfijnen). De week werd gegeven in een klein parkje waar 3 huizen staan in een grote kleurrijk tropische tuin, met elk een zwembad, waar wij verwend werden met Indonesisch eten door een zeer vriendelijke staf.

Met name de rust van de omgeving en de ruimte die hiervoor was vrijgemaakt in het programma vond ik heerlijk. Er was geen auto of vliegtuig te horen. Ook buiten het parkje heb ik heerlijk gewandeld door de sawa’s en over het strand.

Dat de mindfulness op verschillende locaties werd gegeven vond ik heel inspirerend. Met name op het strand voor de huizen en ook op diverse locaties, zoals een boeddhistisch klooster, een onbewoond eiland in een nationaal park en midden in de rijstvelden.

De  mindfulness heeft mij meer bewustwording gebracht van het moment, meer rust en tijd voor mezelf, waardoor ik bij terugkomst meer ontspannen en met meer veerkracht mijn dagelijkse leven met alle hectiek kan leiden.

M. v. R.  Amsterdam